Susținem inițiativele care răspund creativ și sustenabil la provocările pe două teme principale: Mai puțină risipă alimentară și Mai puțin consum de plastic. Proiectele trebuie să propună soluții concrete, ușor de implementat în comunități, structurate și cu obiective clare.

Ce urmărim la proiectele finanțate: să contribuie la dezvoltarea comunităților cărora li se adresează, să implice direct minim 30 de beneficiari, să dezvolte spiritul civic și implicarea în comunitate, să fie sustenabile și să poată continua și după încheierea finanțării Mega Image.

MAI PUȚIN CONSUM DE PLASTIC

Proiectele pot include direcții cheie precum:

• Soluții de reutilizare a ambalajelor care sa înlocuiască modelele bazate pe consum de plastic de unică folosință
• Alternative sau inovații sustenabile de ambalaje
• Soluții pentru îmbunătățirea designului ambalajelor astfel încât ele să devină 100% reciclabile
• Upcycling & dezvoltarea de produse realizate din plastic reciclat
• Soluții, inovații pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare și reciclare a ambalajelor din plastic la nivel local
• Soluții, inovații pentru reducerea consumului de plastic. Proiecte pentru educarea consumatorilor și schimbarea comportamentului în ceea ce privește consumul de plastic.
• Soluții, inovații care sa contribuie la creșterea transparenței traseului deșeurilor din plastic
• Platforme de colaborare, proiecte de implicare a factorilor interesați (autorități, reciclatori, companii etc.) din domeniul gestionării ambalajelor din plastic
• Soluții pentru reducerea poluării cu microplastic
• Proiecte de cercetare pentru dezvoltarea unei economii circulare pentru ambalajele din plastic.

Nu sunt incluse în program soluțiile sau programele bazate pe acțiuni de ecologizare (de strângere a deșeurilor din plastic din natura).

MAI PUȚINĂ RISIPĂ ALIMENTARĂ

Proiectele pot include direcții cheie precum:

• Dezvoltarea infrastructurii de colectare și distribuire de alimente pe cale de expirare (din magazine, restaurante etc.)
• Gestionarea și conservarea resurselor alimentare
• Donarea surplusului de alimente
• Refolosirea alimentelor sau preparatelor bune de consum
• Reducerea și prevenirea risipei alimentare în gospodării
• Dezvoltarea de sisteme de preluare, sortare, reciclare și compostare a alimentelor care nu mai sunt bune de consum
• Educarea comunităților cu privire la utilitatea compostului și încurajarea de a fi realizat în gospodării și locuințe
• Susținerea consumului de produse locale, pentru ca produsele să rămână proaspete mai mult timp

Înscrie un proiect!